ceremonie

Het creatieve doopfeest van Amelie

17 september 2015

Met het creatieve doopfeest van Amelie willen we bewijzen dat een doopviering niet oubollig, saai of kerkelijk hoeft te zijn, zonder de traditie te verliezen… Het kan ook anders, en hoe!

Veel van onze leeftijdsgenoten keken raar op toen we Amelie wilden laten dopen. ‘Dat is toch niet meer van deze tijd’ of ‘Amai, zijn jullie zo gelovig?’

INTIEME THUISVIERING
We besloten een beroep te doen op Pat van Rent-a-Priest. Hij kwam als een godsgeschenk (pun intended!). Buiten de nodige, officiële gebaren waren we vrij de viering op onze manier in te vullen. De papa is geen grote prater, dus die wilde zijn ding liever zeggen met muziek. We hielden het bewust héél klein en intiem. Zo slaagden we er in om naast een zeer interactieve viering, ook een piekfijn tuinfeest met overheerlijke barbeque en taarten te voorzien voor onze gasten.

SURVIVAL KIT
We voorzagen elke gast van een ‘doop survival kit’. In deze kraft enveloppen zaten alle benodigdheden om de interactieve viering tot een goed einde te brengen: van origamipapier vouwden we allemaal een bootje om Amelie te ondersteunen op haar reis door het leven. Daarna kon iedere gast met knijpers een vooraf bedachte wens voor Amelie ophangen aan een daarvoor bestemde backdrop en tot slot zorgden kleine zakjes confetti voor een kleurrijk einde van de viering.

You Might Also Like