TERUG NAAR
    HET MENU

    Na het eerste gesprek met Candice en JuanJo wisten we dat we voor een uitdaging stonden met hun ceremonie. Een vlaamse uit Erpe, een Peruaan uit Lima, vrienden en familie uit Italië, Latijns Amerika, Nederland, Frankrijk,… Multilinguaal kreeg meteen een nieuwe betekenis.

     

    Candice en JuanJo zijn wat je noemt ‘globetrotters’. Ze leerden elkaar kennen in Italië, verhuisden dan samen naar Amsterdam, Utrecht, Parijs, Brussel,… Op elke tussenstop leerden ze nieuwe mensen kennen, maar weinigen kenden hun héle verhaal als koppel. Dat was het doel van de ceremonie; dat verhaal nog eens aan vrienden en familie vertellen.

    Na een inleiding door Minn kwamen verschillende sprekers aan bod. We gaven hen de opdracht om zoveel mogelijk over C en JJ samen te vertellen. De ‘early days’ kwamen dus niet aan bod. We vonden het belangrijk dat iedere spreker in zijn eigen taal sprak, om het intiem en persoonlijk te houden. Na elke speech vatten we kort in het Engels samen wat er werd gezegd.

     

    03_ceremonieyk-1024x683-copy

     

    Zodat iedereen ten allen tijde kon volgen vatten we ook alles samen in een ceremoniegids in het Engels, Spaans en Nederlands. Muziek namen we er als vierde taal bij; De live muzikanten zorgden voor enorm veel sfeer tijdens de ceremonie. Candice zocht tevergeefs naar een zanger(es) voor het nummer ‘Necesito’ van Sui Generis. Een lied dat hen op het lijf was geschreven. Tot op het laatste moment konden we voor de teleurgestelde bruid geheim houden dat we samen met haar papa iemand hadden gevonden. Wat een verrassing!

     

    candicejuanjo0540

     

    Om de twee families en alle vrienden samen te brengen verweefden we in de ceremonie ook verschillende rituelen. Door het tactiele konden alle gasten – ongeacht welke taal – deelnemen. Dat zorgde voor een natuurlijke verbondenheid tussen de nieuwe families en natuurlijk ook voor mooi beeldmateriaal!

     

    Candice: “Ik voelde mij enorm gesteund in alle overweldigende vragen en twijfels over de ceremonie. Op elk moment heb ik het gevoel gehad dat alles bij jullie in goede handen was. En het is dan ook een heerlijke dag geworden. We hebben er zelf hard van genoten maar ook van heel veel mensen complimenten gekregen.”

     

    candicejuanjo1013

     


    concept & styling ceremonie: Minn
    ceremoniedrukwerk: Minn
    ontwerp logo drukwerk: vriendin Candice & JuanJo
    fotografie: Myra Fotografie
    live muziek: vrienden Candice & JuanJo
    zang: An Mardaga
    feestlocatie: Boskabanne