geboorte

Een kersverse dochter

1 mei 2015

Je hoort wel eens dat een eigen geboortekaartje het toppunt van moeilijk is. Ik geloofde daar toch niet helemaal in, tot het zover was. Wij stonden dan nog voor een dubbele uitdaging. Niet alleen verwacht iedereen veel van een grafisch ontwerper, de papa en ik zijn ook nog eens beiden grafisch ontwerper en éxtra kritisch voor elkaar. Al snel sloten we een compromis om discussies te voorkomen: hij het kaartje, ik het concept en de doopsuiker. En zo gingen we aan de slag.

LE FABULEUX DESTIN D’AMELIE
Inspiratie haalden we uit onze lievelingsfilm: (niet toevallig) Le fabuleux destin d’Amélie Poulain. In de intro is een kleine Amélie te zien die kersen als oorbelletjes draagt en frambozen van haar vingertoppen snoept. Het kleurenpalet en de smaakjes lagen dus vast. Het kaartje werd simpel kersenrood, met witte, zwierige typografie. De hoeveelheid aan informatie werkten we weg door een soort van draaischijf te ontwerpen. Amelie kreeg zelfs een eigen geboortewebsite, helemaal afgestemd op het kaartje, waar regelmatig nieuwe foto’s verschijnen.

KERSVERSE DOOPSUIKER
We lieten een stempel maken voor Amelie die we gebruikten om de sluitstickers op witte kraftzakjes te decoreren. Bewonderaars konden kiezen tussen een portie heerlijk zoete snoepframboosjes of zelfgenaaide mini-kersenpitkussentjes. Heerlijk om in je jaszak of je handschoenen te steken in de wintermaanden. In Søstrene Grene (daar schreef ik reeds deze post over) kochten we alles voor een DIY slinger, een kersenrood koffertje en een aantal honeycombs om het geheel zowel in het ziekenhuis als thuis mooi te presenteren.

You Might Also Like