TERUG NAAR
    HET MENU

    Stel, je hebt je opgegeven voor de organisatie van het kerstdiner dit jaar. Het leek allemaal simpel, maar nu heb je nog maar twee weken en raak je stilaan in paniek. Geen nood! Wij geven je graag 5 tips waarmee het gegarandeerd lukt. Let wel; als je houdt van etiquette stop je best nu al met lezen. Samen met Annelies van Stek lappen we de regels vrolijk aan onze laars om er een creatief en gezellig feestje van te maken! 

     

    Je hoeft niet de hele tijd stil te zitten.

    Je hebt liever niet dat je gasten stilletjes indommelen. Reken een wandeling mee in het schema, zorg voor gezelschapsspelletjes, karaoke of hints. Doe eens gek en kies voor een winterbarbecue op een buitenlocatie, zoals wij in onze shoot. Schuif je dan toch de benen onder tafel? Download hier de perfecte kerstplaylist zodat iedereen gezellig kan meeschommelen.

     

    Leg niet teveel druk op jezelf.

    Krijg je liever meer dan een dikke 6 voor sfeer en gezelligheid? Zorg dat je niet de hele tijd naar de keuken moet lopen. Je kan bijvoorbeeld enkel het hoofdgerecht maken en je gasten vragen om allemaal iets kleins mee te brengen. Een afgehaalde maaltijd of (lekkere) soep uit blik zijn ook écht geen schande. Of kies eens een ander, simpel menu. Hoe klinkt een winterse risotto? Of een lekker dampende ovenschotel? We selecteerden hier alvast enkele van onze favorieten.

     

    Gebruik wat je hebt.

    Natuurlijk wil je je beste servies bovenhalen, al loop je dan snel het risico dat je tafel wat klassiek oogt. Verwerk dus wat je hebt op een originele manier. Geef het geheel een toffe twist door delicaat witgoed te combineren met robuuste emaille mokken. Of serveer je eten op plankjes ipv bordjes. Zo leenden wij voor de eerste tafel van onze shoot prachtig handgedraaid servies van Michelle van Atelier de Vonder, dat geeft ‘alledaags’ bestek een feestelijke touch. Een tafellaken kan ook gewoon een mooie lap stof zijn.

     

    Maak je tafeldekking persoonlijk.

    Een stoffen serviette oogt meteen wat exclusiever en is ook heel dankbaar om je tafelaankleding een creatieve draai te geven: weg met regels, alles kan en mag! Frommel de serviette nonchalant onder een broodje of pak er een geschenkje mee in. Nog fijner is de combinatie met een persoonlijke noot voor je gasten. Download hier onze multifunctionele printables om je gasten al het beste toe te wensen. De grote kaarten zijn perfect als menu of om je gasten een wens te (laten) schrijven. De kleine gebruik je als naamkaartje of voor een kerstige quote.

     

    Zorg voor passende bloemen.

    Hoe je het ook draait of keert: een passend bloemstuk maakt je tafelschikking helemaal àf. Je kan zelf een boeketje schikken, maar soms zijn enkele eenzame takken met rode bessen en eikenblad al voldoende. Voor deze shoot werkten we samen met Annelies van Stek. Lees hier hoe zij de bloemen aanpakte!

     

    –  Feesttafel inspiratie 1  –

     

    Een stoffen serviette oogt exclusiever en is heel dankbaar om je tafelaankleding een creatieve draai te geven: weg met regels, alles kan en mag! Frommel de serviette bijvoorbeeld nonchalant onder een broodje op een plankje.

    ss-winter2016-20

    ss-winter2016-31

    ss-winter2016-19

    ss-winter2016-17

     

     

    –  Feesttafel inspiratie 2  –

     

    Wil je niet dat je tafel klassiek oogt als je je beste servies bovenhaalt? Verwerk wat je hebt op een originele manier. Geef het geheel een toffe twist door delicaat witgoed te combineren met robuuste mokken en grof bestek.

    ss-winter2016-58

    ss-winter2016-18

    ss-winter2016-54

     


    Concept & styling: Minn & Stek
    Bloemen: Stek
    Handgedraaid servies: Atelier de Vonder
    Drukwerk: Minn
    Fotografie: Minn
    Karaf en bijhorende glazen: Ferm Living bij Espoo
    Kroezen, tekstiel, witgoed en bestek: eigen verzameling
    Locatie shoot: Kesselse Heide

    BewarenBewaren