TERUG NAAR
    HET MENU

    Olga en Raf droomden ervan om te trouwen in een idyllisch dorpje in Toscane of Frankrijk. Omringd door de natuur, rust, genieten van een mooie dag en lekker eten met fijne mensen. 

    Deze sfeer was onze leidraad tijdens de zoektocht naar een locatie. Een stukje buitenland, maar dan dichtbij. Zo belandden we per toeval bij Orangerie D’Heerstaayen, een sprookjesachtige wijngaard net over de grens van Nederland.

    Nadat Raf mij ten huwelijk had gevraagd, beslisten we dat we het klein zouden houden. We wilden ons huwelijk echt voor onszelf vieren, samen met de mensen die we graag zien. Een feest dat belichaamt wie we zijn en hoeveel we van elkaar houden; het moest onze dag worden. Bij een huwelijk voel je je al snel verplicht om bepaalde zaken wel of nét niet te doen. Die ongeschreven regels gooiden we overboord.

     

    Kledij: bohemian chique

    Ik denk dat de mythe klopt: de jurk kiest jou uit, niet omgekeerd. Voordien had ik iets totaal anders in mijn hoofd, maar toen zag ik het Archembaud-kleed van Delphine Manivet. Ik was meteen verliefd op de eenvoud en de bohemian uitstraling. Het was echt een jurk voor mij: sober, romantisch en met een vintage toets. Raf kreeg een custom-made pak van Café Costume in petrolblauw aangemeten dat volledig aansloot bij het rustieke sfeertje.

     

    De ceremonie: orangerie met open haard

    De ceremonie hebben we volledig zelf samengesteld. Omdat dat soort plechtigheden vaak langdradig en zeemzoet zijn, pakten we het anders aan. De gasten mochten zeker niet in slaap vallen, dus maakten we een handleiding met allerlei tips om de (korte) ceremonie uit te kunnen zitten en enkele richtlijnen van wat hen nadien te wachten stond.

    We wilden onze vrienden en familie ook echt betrekken bij de ceremonie. Daarom liep er van achter naar voor, van stoel tot stoel, een lang koord. Elke gast moest helpen de trouwringen over dat koord naar het koppel te laten schuiven. Zo kreeg iedereen de kans om effectief deel te nemen aan de ceremonie.

    Mijn schoonzus Evelien werkt voor de Gemeente. Zij heeft ons getrouwd. Er heerste een heerlijk losse sfeer, geen stijf gedoe. Het was een hartverwarmend en emotioneel moment, eentje om nooit te vergeten (ah, toch een cliché in gekropen!).

    Olga & Raf ceremonie ringen

     

    Vormgeving: DIY

    Bijna alle decoratieve elementen hebben we zelf gemaakt. Dat heeft ons veel tijd en moeite gekost, maar het was het écht waard. We zijn beide grafisch vormgever van opleiding en perfectionist sinds onze geboorte. Het spreekt voor zich dat het niet altijd even gemakkelijk was. De combinatie van een voltijdse job en de organisatie van een trouwfeest was toch heftig.

    Om in het rustieke thema te blijven gaven we alles zo organisch mogelijk vorm. Voor de uitnodigingen werkten we met verschillende soorten kraft papier met een natuurlijke uitstraling. We lieten ze zeefdrukken en werkten ze af met een juten koord en zelf vormgegeven stempel. Als bedankjes maakten we potjes overheerlijke confituur die we opsmukten met bloemetjesstof en gepersonaliseerde labeltjes. Zo waren het tegelijkertijd ook naamkaartjes. Als gastenboek kozen we voor een oprecht persoonlijke noot van alle aanwezigen. We gebruikten een Fuji Instax camera, die kleine instant foto’s maakt. Iedere gast kon een foto van zichzelf maken, er een boodschap op schrijven en die aan de gastenboek-wasdraad hangen.

    Op enkele geschilderde wegwijsbordjes en confettizakjes met verse lavendel na hebben we voor de rest niets meer moeten doen. Het hele domein met de Orangerie is op zich al erg charmant en straalt een enorm rustieke en gezellige sfeer uit. Daarbovenop kleedde de gastvrouw alles nog extra aan met bloemen uit de tuin. De wijnranken, de grote plataan, de kroonluchters met linten, de lampionnetjes en de open haard maakten het plaatje af. Over de decoratie van de tafels hoefden we ons eveneens geen zorgen te maken. De dames van Heerlijk en Hecht serveerden heerlijke, verse gerechten op een sfeervolle manier. Volledig in harmonie met de locatie. Trouwens, heb ik de taartentafel al vermeld? De foto’s spreken voor zich en doen je de traditionele huwelijkstaart al snel vergeten!

     

    Olga & Raf orangerie

     

    Save the date

    Om onszelf wat meer tijd te geven dé perfecte uitnodiging te sturen, kozen we voor een save the date. In een filmpje wilden we graag een tipje van de sluier lichten hoe ons huwelijksfeest er uit zou zien. Samen met Family Thing bedachten we een verhaal waarin de confituurpotjes die we als bedankjes gaven een rol speelden. We plaatsten het filmpje online en stuurden al onze genodigden een kaartje met de link. Omdat we zo tevreden waren met het resultaat vroegen we Jeroen en Liz ook een videoverslag van ons huwelijk te maken.

     

    Olga & Raf afscheid

     


    Locatie: Orangerie D’Heerstaayen Strijbeek
    Traiteur: Heerlijk & Hecht
    Bloemen: Orangerie D’Heerstaayen Strijbeek & Thomas Hasselt
    Trouwjurk: Love, sweet, etc.
    Haarstuk: Sibo Designs
    Kostuum bruidegom: Café Costume
    Ringen: Wouters & Hendrickx
    Suite: Dassen Fox & Brie
    Drukwerk & styling: Minn
    Haar & make-up: Massy Creations
    Fotografie: Jeroen Millen
    Videografie: Liz Dvorkina

    BewarenBewaren