TERUG NAAR
    HET MENU

    De ontzettend lieve Bo en wederhelft Wouter behaalden met hun Moonrise Kingdom thema een nipte tweede plaats bij onze Free Wedding wedstrijd. We hadden er dan ook super veel zin in toen ze ons vroegen om hun ceremonie alsnog te begeleiden…

    De inleiding van de ceremonie baseerden we op een quote die Bo toepasselijk vond voor hen samen:

    “We’re all a little weird. And life is a little weird. And when we find someone whose weirdness is compatible with ours, we join up with them and fall into mutually satisfying weirdness—and call it love—true love.”

    Deze quote wordt vaak verkeerdelijk toegeschreven aan Dr. Seuss, maar komt eigenlijk uit ‘True Love’ van Robert Fulghum. Dat boek is een collage van liefdesverhalen met een serieuze hoek af, net zoals de quote. We vonden het boek zo leuk dat we het verwerkten doorheen de ceremonie.

     

    Ceremonie_B&W01

     

    Inspiratie uit de film

    Als publiciste in de filmindustrie haalde Bo haar inspiratie voor het huwelijk uit Moonrise Kingdom. Het was moeilijk kiezen tussen de schat aan inspiratie die Wes Anderson in anderhalf uur heeft gepakt. We vonden het tactiele in de film zo interessant dat we besloten zoveel mogelijk ‘objecten’ te gebruiken tijdens de ceremonie – ook interessant voor fotografie. Uiteindelijk gebruikten we twee elementen als uitgangspunt: het hoofdpersonage Suzy sleept tijdens het avontuur een koffertje vol boeken met zich mee, en is ook te zien met een schoendoos vol handgeschreven briefjes en snuisterijen.

     

    Bo&Wouter0481

    Ceremonie-Bo&Wouter-dekus

    Tijdscapsule vol snuisterijen

    De verschillende sprekers kregen de opdracht om hun speech op verschillende manier te brengen: een passende anekdote, quote of stuk tekst. Het geheel werd een toffe collage van Bo en Wouter, met een sprookjesboek, een zelfgeschreven gedicht, een intieme briefwisseling,… Na elke speech legde de spreker zijn of haar boek of brief in een houten kistje – gebaseerd op de schoendoos van Suzy – dat zou een tijdscapsule worden. Tijdens een interactief moment kregen alle gasten de kans om er een wens voor het koppel in te deponeren.

    Ook Bo en Wouter schreven een geheime brief voor elkaar over vijf jaar. Als afsluitmoment werd de doos vakkundig dichtgetimmerd door het koppel. Nog even volhouden dus, voor ze het kistje mogen opendoen om hun brieven en de wensen van alle gasten te lezen.

     

    Bo&Wouter0506

     


    concept ceremonieMinn
    ceremoniedrukwerkMinn
    ontwerp logo drukwerk: vriendin Bo en Wouter
    bloemen ceremonieBloemenatelier
    fotografieMyra Fotografie
    feestlocatie: 
    Slootjenshoeve

     

    BewarenBewaren

    BewarenBewaren

    BewarenBewarenBewarenBewaren

    BewarenBewaren